Het is begonnen…

7 08 2011

de Babbersmolen in Schiedam

Hier begint  het avontuur van een geheimzinnige Schiedamse molen; de Babbersmolen.  Weinig mensen kennen hem hoewel hij er al eerder stond dan zijn beroemde broers, de reusachtige brandersmolens in de stad. Terwijl die trots uittorenen boven de huizen, leidt de Babbersmolen een verborgen bestaan tussen het groen. Daar houdt hij zich schuil alsof hij beschaamd is om zijn gehavende uiterlijk.

Nu gloort er echter hoop aan de horizon. Niet alleen wordt de molen langzaam maar zeker hersteld in oude staat. Dankzij de Molenprijs 2011 kan ook de molenaarswoning in deze bijzondere poldermolen worden teruggebracht. Een molenaarsgezin kon niet leven van binnen zitten. Daarom wordt ook het molenerf heringericht met een moestuintje met vergeten groenten; een kleine boomgaard en een vlietlandje omzoomd door knotwilgen. Daar liep de geit en konden wilgentenen worden gesnoeid om manden mee te vlechten.

Zo kan de Babbersmolen en het leven dat zich daar afspeelde zich weer in volle glorie laten zien, tot verrassing van natuur- en stiltezoekers die plots oog in oog komen te staan met een vergeten deel van de Schiedamse en zelfs Hollandse geschiedenis: de polder met zijn poldermolen en alles wat daarbij hoort.

Deze mooie toekomst stelt echter één voorwaarde: de Babbersmolen moet de Molenprijs 2011 winnen.

 

Advertenties

Acties

Informatie

One response

19 08 2011
deschiedamsemolens

Ben benieuwd…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: